Geplaatst op

Patella Brace

Push-med-Patellabrace

Een patella brace koopt u om de knieschijfpees te ondersteunen zodat u uw dagelijkse- en sportactiviteiten pijnloos uit kunt voeren. Bij MijnBrace heeft u de keuze uit een groot aanbod patella braces. Onze patella braces zijn geschikt voor klachten zoals Jumpers knee en Osgood Schlatter. Door gerichte druk uit te oefenen zorgt een patella brace dat klachten verminderen.

Verder lezen Patella Brace
Geplaatst op

Onderzoek: effect kniebrace bij knieslijtage

Knie Artrose Pijn Loper Blauw Focus

Door een kniebrace te dragen, kun je pijn en klachten als gevolg van knieslijtage aan de knieschijf aanzienlijk verminderen. Onderzoekers van de University of Manchester hebben deze conclusie getrokken. De uitkomst van het onderzoek biedt nieuwe mogelijkheden voor het beter en goedkoper behandelen van deze veelvoorkomende gewrichtsaandoening.

Verder lezen Onderzoek: effect kniebrace bij knieslijtage
Geplaatst op

Kniebrace gunstig voor herstel na kruisbandoperatie

Wat is een kruisband?

De knie is een verzameling van veel bewegende onderdelen met elk een eigen functie. Denk hierbij aan de knieschijf, de meniscus en het uiteinde van zowel scheenbeen als kraakbeen. Midden in het kniegewricht ligt de voorste kruisband. Deze zorgt ervoor dat het onderbeen tijdens het lopen en het maken van draaibewegingen niet naar voren schiet. Tijdens het sporten is het mogelijk om de kruisband te zwaar te belasten waardoor hij scheurt. Dit voelt alsof er iets geknapt is en daarna geeft de knie een instabiel gevoel en is de kans groot dat de sporter er door zakt.

Verder lezen Kniebrace gunstig voor herstel na kruisbandoperatie
Geplaatst op

Kniebraces effectief bij behandeling jumpers knee

Het dragen van een kniebrace helpt bij het verlichten van de pijn die sporters ervaren wanneer zij last hebben van jumpers knee (‘springersknie’). Dit is vooral van toepassing wanneer de knie onder zware druk komt te staan tijdens een squat of het hoogspringen.

Verder lezen Kniebraces effectief bij behandeling jumpers knee
Geplaatst op

Kniebrace zorgt niet voor mindere prestaties

Knieblessures komen vaak voor bij sporters. Het is een kwetsbaar onderdeel van het bewegingsapparaat en kwetsbaar voor te zware belasting of een verkeerde draai. Voor het herstel na een blessure helpt het dragen van een kniebrace om de knie stabieler te maken en een herhaling van de blessure te voorkomen. Desondanks kiezen veel sporters er voor geen brace te dragen. Deze beslissing komt vaak voort uit het idee dat een brace je langzamer en minder wendbaar maakt. Onderzoek toont aan dat dit standpunt niet ondersteund wordt door de feiten.

Verder lezen Kniebrace zorgt niet voor mindere prestaties